Olvassa cikkeinket:

Blog

Folyamatos jelleggel osztunk meg cikkeket, melyeknek célja az, hogy a mobilház kedvelők és lakberendező szellemű olvasóink megtalálják a számukra ihletet adó forrásokat. 

A mobilház egy ház formájú óriás lakókocsira hasonlító könnyűszerkezetes épület, minden kényelemmel és szükséges bútorzattal felszerelt. A szállításuk bármely szállítmányozó céggel megoldható. Ezek a házak tényleg középúton helyezkednek el a lakókocsik és a könnyűszerkezetes házak között. A kempingekben egyre népszerűbbek, mivel jóval kényelmesebbek a lakókocsiknál, de a faházaknál mobilabbak, könnyen átszállíthatók akár egy másik kempingbe.

A mobilházaknak nem kell külön alapozást készíteni, elég a megfelelően tömörített talaj, és 4-6 helyre elhelyezett betonkockák. A mobilházat talpakra állítják, hogy tehermentesítsék a kerekeket. A közművekre való rákötés megvan egy nap alatt.
Ezek a házak nagyon hasonlítanak a könnyűszerkezetes házakhoz, a többségük fém vagy fa vázas hőszigetelt szendvicsszerkezetűek. 


Amennyiben az említett faházhoz 2 millió forint körüli áron hozzá tudnak jutni, akkor valószínűleg nem a könnyűszerkezetes készházra gondol, hanem az úgynevezett mobilházra.
Mobilház finanszírozásáról tudni kell, hogy az nem szolgálhat fedezetként egyik pénzintézetnél sem, így hitelre nem vásárolható meg egyik banknál sem. Mobilház építéséhez szocpol (lakásépítési támogatás) ugyancsak nem vehető igénybe.