fbpx
Mik a feltételek?

Gyakori kérdések

Gyakran felmerülő kérdések:

Milyen határidőn belül készítjük el a mobilházat?

Mivel minden egyes mobilházat egyéni igények alapján készítünk el, ezért eltérő az ehhez szükséges idő, de mérettől függően egy-két hét vagy műszaki tartalomtól függően egy-két hónap. A gyártás ideje nagyban függ az egyéni igényektől, az átadási időt a pontos árajánlatban azonban minden esetben megadjuk.

A telepítést követően mikor költözhető a mobilház?

A közművek bekötését és a mobilház telepítését követően már másnap költözhető a mobilotthon.

Beépíthető-e az épületbe klímaberendezés?

Igen. Társaságunk az Önök igényeinek megfelelően klímaberendezést, páraelszívót, elektromos fűtőpaneleket vagy infrapanelek padlófűtését is be tudja üzemelni az Ön Mobilházába.

Van lehetőség az épület tárolására?

Készre jelentést követően 10 munkanapig díjmentesen tároljuk az Ön épületét. Ezt követően a raktározási díj az épület méretétől függően változhat: de minimum 20.000,- Ft + ÁFA minden megkezdett hónap után.

Mi történik, ha visszamondom a rendelést?

A megrendelést követően, 1 napon belül még díjmentesen vissza tudja mondani, illetve változtatni megrendelését. 1 munkanapon túl a visszamondás vagy változtatás díja nettó: 15.000,- Ft. Amennyiben a módosítás a gyártás megkezdése után történik, az addig legyártott alkatrészek árát és minden addigi egyéb költséget a Megrendelőnek kell megtérítenie.

Kell-e előleget fizetni?

Igen, a Megrendelő a szerződés bruttó értékének 50 %-át köteles megfizetni, készpénzben vagy átutalással, a gyártás megkezdése előtt.

A szállítás hogyan történik?

A megrendelt termék telephelyünkről való elszállítása a Megrendelő feladata. Igény esetén a szállítás külön díj ellenében megrendelhető cégünktől is. A Mobilház kiszállítását egy megbízott szállítmányozó cég igénybevételével tudjuk teljesíteni. A szállítási díj egyszeri kiszállítást tartalmaz. Amennyiben a Megrendelő mulasztása miatt többszöri kiszállítás szükséges, a szállítási díj szállításonként kerül felszámolásra.

 

Mi az a mobilház?

A mobilház egy könnyű szerkezetes épület, fából vagy szendvicspanelből áll. Ma már teljes komforttal felszerelt épületek is léteznek. A mozgathatósága végett teherautóval, kamionnal szállítják a felállítási helyszínre. A mobilházat gyakran összetévesztik a készházzal. Míg a mobilház esetén a gyártó a ház minden egyes darabját a saját telephelyén készíti el, az összerakott házat pedig egészében szállítja a rendeltetési helyére, addig a készház esetében az előre gyártott elemeket, illetve falakat a kiszállítást követően helyezik az alapra és rakják össze végleges helyén. Így a mobilház a készházzal ellentétben egy mozgatható, áthelyezhető kész építmény, mely a közművek bekötésével teljesen otthonossá varázsolható napokon belül.

Mi a könnyűszerkezetes ház?

Könnyűszerkezetes háznak a 300 kg/m2 súly alatti épület-szerkezetből épített házat nevezzük, ugyanis az e feletti épületek, mint például az Ytong (kb. 400 kg/m2), vagy a tégla (kb. 500 kg/m2) nehéz szerkezetűek. A könnyűszerkezetes ház kifejezés azonban inkább az építési technológiára vonatkozik, mint az építőanyag súlyára. A könnyűszerkezetes építmény váza készülhet fából, vagy fémszerkezetből. Cégünk a fémszerkezetet részesíti előnyben.

Előnyei:

Mi az a szendvicspanel?

Egy kiváló hőszigetelő tető- és falburkolati termék, amely külső és belső oldalon bevonatos acél fegyverzettel, középen pedig hőszigetelő maggal rendelkezik. Cégünk a gyártás során poliuretán (PUR) hőszigetelő maggal ellátott szendvicspaneleket használ. A szendvicspanelek alkalmazásának nagy előnye, hogy a kivitelezés ideje jelentősen lerövidül, a gyártás gazdaságos, a szerelés gyors és tiszta. Falpanel esetében a nútféderes csatlakozással a panelelemek precíz illesztéssel és hőhídmentesen szerelhetők, létrehozva ez által egy homogén szigetelt felületet.

Kell-e építési engedély a mobilház elhelyezéséhez, illetve erről honnan tudok tájékozódni?

A mobil épületek telepítése engedély-, vagy bejelentésköteles. Arról, hogy a mobilház telepíthető-e a leszállítás helyszínén, az adott Önkormányzatnál (vagy ileltékes Építési hatóságnál) szükséges tájékozódni a telek megvásárlása előtt.

Az illetékes építési hatóság megkeresésére interneten keresztül van lehetőség az építési portál segítségével (http://www.e-epites.hu/hatosagkereso)

Kell-e építési engedélyt kérni?

Az építési tevékenység végzésére – az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 1. mellékletben felsoroltak és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény alapján egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység kivételével – építési engedélyt kell kérni jogszabályban meghatározott építésügyi hatóságtól. Építési engedély iránti kérelemmel kapcsolatosan bővebb tájékoztatás a http://kormanyablak.hu weboldalon a „Főoldal / Feladatkörök / Általános építésügyi hatósági feladatok / Építési engedély iránti kérelem” fül alatt található.

Össze lehet építeni több épületet is?

Igen, van lehetőség bővítésre. Egy épület min. 2,5m x 4 m – max. 2,5 m x 6 m nagyságú, azonban van lehetőség arra is, hogy egyszerre több épületelem kerüljön összeépítésre. Tekintve, hogy az épületelemek elhelyezése és összeépítése többletmunkával jár, ezért a helyszíni szerelési munkálatok után 3.500,- Ft / m2 felárat számítunk fel.

Milyen alapot igényel egy mobilház?

Mivel mobilházainkat a gyártás során zártszelvény alvázra készítjük, nem kötjük közvetlenül a talajhoz, ezért mobilházaink hagyományos sávalapot nem igényelnek.

Szigeteltek-e a mobilházak, vagy csak nyáron használhatóak?

Mobilházaink szendvicspanel elemekből készülnek, melyek poliuretán (PUR) hőszigetelő maggal rendelkeznek, ezáltal az év minden hónapjában használhatóak. Igény esetén azonban rendelhetőek hűtő-fűtő klímával is.

Lehet-e hitelre mobilházat vásárolni?

Van rá lehetőség, azonban a kölcsön típusáról, valamint a hiteligénylés feltételeiről a hitelintézeteknél tudnak tájékozódni.

Van-e lehetőség az elkészített építmény tárolására?

Készre jelentést követően 10 munkanapig díjmentesen tároljuk a szerződés tartalmát. Ezt követően a raktározási díj: 20.000,- Ft + ÁFA minden megkezdett hónap után.