Mik a feltételek?

Gyakori kérdések

Szerződéskötésnek minősül, ha Megrendelő aláírja a szerződést, vagy e-mailben, illetve telefonon keresztül a megrendelésre utaló magatartással visszajelzést küld a GL Fatelep Kft. részére, illetve ha az előleg megfizetésre kerül készpénzben, vagy GL Fatelep Kft. bankszámlájára történő átutalással.

Gyakran felmerülő kérdések:

Mi az a mobilház?

A mobilház egy könnyű szerkezetes épület, fából vagy szendvicspanelből áll. Ma már teljes komforttal felszerelt épületek is léteznek. A mozgathatósága végett teherautóval, kamionnal szállítják a felállítási helyszínre. A mobilházat gyakran összetévesztik a készházzal. Míg a mobilház esetén a gyártó a ház minden egyes darabját a saját telephelyén készíti el, az összerakott házat pedig egészében szállítja a rendeltetési helyére, addig a készház esetében az előre gyártott elemeket, illetve falakat a kiszállítást követően helyezik az alapra és rakják össze végleges helyén. Így a mobilház a készházzal ellentétben egy mozgatható, áthelyezhető kész építmény, mely a közművek bekötésével teljesen otthonossá varázsolható napokon belül.

Mi a könnyűszerkezetes ház?

Könnyűszerkezetes háznak a 300 kg/m2 súly alatti épület-szerkezetből épített házat nevezzük, ugyanis az e feletti épületek, mint például az Ytong (kb. 400 kg/m2), vagy a tégla (kb. 500 kg/m2) nehéz szerkezetűek. A könnyűszerkezetes ház kifejezés azonban inkább az építési technológiára vonatkozik, mint az építőanyag súlyára. A könnyűszerkezetes építmény váza készülhet fából, vagy fémszerkezetből. Cégünk a fémszerkezetet részesíti előnyben.

Előnyei:

Mi az a szendvicspanel?

Egy kiváló hőszigetelő tető- és falburkolati termék, amely külső és belső oldalon bevonatos acél fegyverzettel, középen pedig hőszigetelő maggal rendelkezik. Cégünk a gyártás során poliuretán (PUR) hőszigetelő maggal ellátott szendvicspaneleket használ. A szendvicspanelek alkalmazásának nagy előnye, hogy a kivitelezés ideje jelentősen lerövidül, a gyártás gazdaságos, a szerelés gyors és tiszta. Falpanel esetében a nútféderes csatlakozással a panelelemek precíz illesztéssel és hőhídmentesen szerelhetők, létrehozva ez által egy homogén szigetelt felületet.

Honnan tudhatom meg, hogy az építményt elhelyezhetem-e a telkemen?

A telek helyrajzi száma alapján a helyi  települési önkormányzatnál lehet érdeklődni, hogy a településrendezési tervben milyen építési övezetbe sorolták az érintett telket, és a Helyi Építési Szabályzat szerint milyen előírások, szabályok vonatkoznak a beépítésére.  A telek fekvése szerinti építésügyi hatóságot is érdemes lehet előzetesen megkérdezni az építési előírásokról. Az illetékes építési hatóság megkeresésére interneten keresztül van lehetőség az építési portál segítségével (http://www.e-epites.hu/hatosagkereso)

Kell-e építési engedélyt kérni?

Az építési tevékenység végzésére – az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 1. mellékletben felsoroltak és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény alapján egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység kivételével – építési engedélyt kell kérni jogszabályban meghatározott építésügyi hatóságtól. Építési engedély iránti kérelemmel kapcsolatosan bővebb tájékoztatás a http://kormanyablak.hu weboldalon a „Főoldal / Feladatkörök / Általános építésügyi hatósági feladatok / Építési engedély iránti kérelem” fül alatt található.

Össze lehet építeni több épületet is?

Igen, van lehetőség bővítésre. Egy épület min. 2,5m x 4 m – max. 2,5 m x 6 m nagyságú, azonban van lehetőség arra is, hogy egyszerre több épületelem kerüljön összeépítésre. Tekintve, hogy az épületelemek elhelyezése és összeépítése többletmunkával jár, ezért a helyszíni szerelési munkálatok után 3.500,- Ft / m2 felárat számítunk fel.

Milyen alapot igényel egy mobilház?

Mivel mobilházainkat a gyártás során zártszelvény alvázra készítjük, nem kötjük közvetlenül a talajhoz, ezért mobilházaink hagyományos sávalapot nem igényelnek.

Szigeteltek-e a mobilházak, vagy csak nyáron használhatóak?

Mobilházaink szendvicspanel elemekből készülnek, melyek poliuretán (PUR) hőszigetelő maggal rendelkeznek, ezáltal az év minden hónapjában használhatóak. Igény esetén azonban rendelhetőek hűtő-fűtő klímával is.

Lehet-e hitelre mobilházat vásárolni?

Van rá lehetőség, azonban a kölcsön típusáról, valamint a hiteligénylés feltételeiről a hitelintézeteknél tudnak tájékozódni.

A szállítás hogyan történik?

A megrendelt termék telephelyről való elszállítása a megrendelő feladata. Igény esetén a szállítás külön díj ellenében megrendelhető cégünktől is. Mivel cégünk nem rendelkezik saját szállító járművel, ezért ilyen esetben a termék kiszállítását egy megbízott szállítmányozó cég igénybevéttelével teljesíti. A szállítási díj egyszeri kiszállítást tartalmaz. Amennyiben a megrendelő mulasztása miatt többszöri kiszállítás szükséges, a szállítási díj szállításonként kerül felszámolásra. A megrendelt termék házhoz szállítása címig történik.

Kell-e előleget fizetni?

Igen, a megrendelő a szerződés bruttó értékének 50 %-át köteles foglalóként megfizetni, készpénzben vagy átutalással, a gyártás megkezdése előtt.

Mi történik, ha visszamondom a rendelést?

A megrendelést követően, 1 napon belül még díjmentesen lehet vissza mondani, vagy változtatni a rendelésen. 1 munkanapon túl nettó: 15.000,- Ft ennek a díja. Amennyiben a módosítás a gyártás megkezdése után történik, az addig legyártott alkatrészek árát és minden addigi egyéb költséget a megrendelőnek kell megtérítenie.

Van-e lehetőség az elkészített építmény tárolására?

Készre jelentést követően 10 munkanapig díjmentesen tároljuk a szerződés tartalmát. Ezt követően a raktározási díj: 20.000,- Ft + ÁFA minden megkezdett hónap után.