Befektetés

Mobilház, mint üzleti befektetés? Igen!

A mobilházaknak nem kell külön alapozást készíteni, elég a megfelelően tömörített talaj, és 4-6 helyre elhelyezett betonkockák. A mobilházat talpakra állítják, hogy tehermentesítsék a kerekeket. A közművekre való rákötés megvan egy nap alatt.

Figyelmébe ajánljuk!

Mobilház, mint üzleti befektetés? Igen!

Ezek a házak nagyon hasonlítanak a könnyűszerkezetes házakhoz, a többségük fém vagy fa vázas hőszigetelt szendvicsszerkezetűek.

Kívülről lehet fa vagy fém borításuk, belül gipszkarton vagy fa, mely festhető, tapétázható. A két réteg között 5-20 cm vastag hőszigetelés található.

Egy mobilház akár kiváló üzleti befektetés is lehet. Vásárolunk egy mobilházat, melyet valamelyik tengerparti kempingbe telepítünk, majd a saját nyaralási hetünkön kívül bérbe is adhatjuk. A magasabb komfortfokozat, és kényelmesebb belső miatt magasabb árat is kérhetünk, mint egy telepített lakókocsi esetén.

Mivel a házak mobilak, szükség esetén másik kempingbe költöztethetők, akár szezononként is. Ezen kívül nem elhanyagolható szempont, hogy ha csak a saját családunk nyaraltatására szánjuk, akkor minden évben máshol nyaralhatunk, akár egy egész nyáron át.

A “laikusok” és az építészek körében egyaránt vannak ellenzői, és megszállottjai is a mobilházaknak. Sokan félnek tőle, hogy az elterjedése inkább a szegénynegyedek számát növelné, mások amellett törnek lándzsát, hogy egy használt mobilház egy olcsó zártkerti telekre felállítva elérhető alternatíva lehet azok számára, akik rendelkeznek némi önerővel, de nem akarnak hitelt felvenni – vagy a hitel visszafizetésébe belerokkanni.

Forrás:

www.hitelnet.hu
www.7haz.hu
www.bih.hu